G-1SB1KV1D8X

Bedankt voor het downloaden van mijn gratis e-book! 🙂

Je ontvangt het binnen 5 minuten in je inbox. Check voor de zekerheid ook even je reclame- of spamfolder, als je niets ontvangen hebt.

Terwijl je wacht op je e-book wil ik je direct al helpen met een waardevol inzicht.

Ik weet niet of je al eens gehoord hebt van kernkwadranten?

Dat is een manier om te kijken naar je kwaliteiten (je superpower 🦸🏼‍♀️), valkuilen, uitdagingen en allergieën (Nee, geen hooikoorts oid! 😀) en helpt je meteen gesprekken die niet lekker lopen te verbeteren. Niet alleen met patiënten, maar ook met je collega’s en zelfs je dierbaren. 

Door je superpower te kennen ga je begrijpen  waarom sommige gesprekken niet lekker lopen en hoe je dat kunt oplossen. 

Je leert hoe je je sterke kanten kunt inzetten om nog beter te kunnen dokteren op de manier die bij jou past.

Inzicht in je kwaliteiten heeft meerdere voordelen:

 1. Je begrijpt precies waaróm je nu zo’n last hebt van die ander.
 2. Je ziet meteen wát je moet doen in je communicatie met de ander om het op te lossen.
 3. Het is meteen toepasbaar. Geen urenlange therapie of coaching om te zien wat er aan schort en hoe je dat oplost.
 4. Als je het model eenmaal snapt, dan kun je het ook toepassen op allerlei andere situaties.

Superhandig dus. Ik gebruik het in ieder geval regelmatig.

Het enige waar ik niet tegen kan is dat dit soort modellen vaak te zweverig is. Ik heb daarom mijn eigen methode ontwikkeld om ermee te werken zodat je er meteen praktisch mee aan de slag kan en bij wijze van spreken meteen na het kijken van de video kan toepassen in je dagelijkse werk met patiënten en collega’s.

Dit is een methode waarbij je in 5 makkelijke stappen leert hoe je je persoonlijke superpower kunt gebruiken om je uitdagingen te lijf te gaan en zo met zelfvertrouwen en authenticiteit te kunnen dokteren.

Mocht je dit interessant vinden? Je kunt voor slechts €19 (excl. 21% BTW) mijn What’s your Superpower Masterclass kopen.

Deze masterclass bestaat uit een video van 45 min (incl. werkboek), waarin ik je exact vertel hoe het model werkt en hoe je dit direct kunt toe passen in je dagelijkse werk. Aan het einde van de masterclass heb je ten minste voor 1 situatie waar je tegenaanloopt duidelijk waar je nu precies last van hebt en hoe je dat concreet kunt veranderen.

Meer controle, efficiëntie en plezier door inzet van je superpower

Ben jij een arts met een groot hart voor patiënten, maar weinig geduld voor geneuzel? 

Wil je ook zo snel mogelijk zo goed mogelijk mensen helpen, maar tegelijkertijd ook met empathie en en plezier je werk doen?

Volg dan mijn online masterclass over het ontdekken van je Superpower. Dit is een manier om naar je eigen kwaliteit te kijken en hoe je die kan inzetten om nog betere zorg te leveren en samen te werken. 

In deze masterclass deel ik alles over de methode die je inzicht geeft in je kwaliteit, hoe je achter je kwaliteit komt en hoe je die kennis in vijf stappen makkelijk en praktisch kan inzetten in je dagelijkse werk met patiënten en collega’s.

 

Je bent hier niet voor niets. Je hebt mijn e-book aangevraagd  en dat betekent dat je weet dat er iets moet veranderen aan de manier waarop je spreekuur doet. Niet alleen wat betreft je communicatie, maar ook hoe je in je vak staat. Zodat je kunt dokteren op de manier die bij jou past

Je bent al dokter, maar je wilt ook een goede dokter zijn. Medisch inhoudelijk goed, communicatief goed en een goed in de samenwerking.

Die grip heeft op zijn spreekuur en niet meer uitloopt.

Die efficient én effectief is.

Die tevreden patiënten heeft.

Die patiënten heeft die zich gehoord en begrepen voelen en je adviezen opvolgen.

Die om kan gaan met eisende patiënten.

Die effectief kunnen omgaan met hun eigen emoties.

Die hun persoon als dokter durven inzetten in het contact met de patiënt, om zo authentiek te kunnen dokteren.

Alleen in de echte wereld blijken veel dokters dit toch moeilijk te vinden. Het is niet voor niets dat heel veel artsen klagen over hoge werkdruk en burn-out klachten.

En tegelijk is dat logisch. Veel dokters denken dat ze met hard werken de continue vraag om excellente zorg te leveren wel kunnen tackelen. Dat als ze nog meer vragen stellen, het consult sneller gaat. Dat als ze …vul maar in…

Maar helaas…zo werkt het niet.

Dat steeds hardere werken zorgt ervoor dat veel artsen steeds meer tegen hun werk op zien. Ze gaan hun patient gesprekken op de automatische piloot doen. Ze klagen dat hun patiënten hun adviezen niet opvolgen. Ze gaan tegen de diensten op zien. Ze denken dat ze door ‘nog even’ een tandje bij te zetten hun werk daarna wel rustiger gaat worden.

Maar natuurlijk is dat nooit zo. 

Dus gaan ze nog sneller door hun spreekuur, zijn patienten ontevredener, zijn ze nog minder geneigd de adviezen op te volgen, waardoor jij steeds meer het gevoel krijgt dat het toch allemaal niet uitmaakt wat je doet.

Het is tijd om deze cirkel te doorbreken.

Want terwijl jij je uit de naad werkt en loopt te ergeren, wordt je werk niet beter en krijg jij dadelijk een burn-out.

Een goede dokter is niet alleen medisch inhoudelijk goed, maar moet ook zichzelf goed kennen om zo de beste dokter te worden die hij kan zijn.

Dankzij kennis over mezelf, wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik die kan inzetten in mijn dagelijkse communicatie met anderen, lukte het mij om voortaan zonder irritaties en authentiek mijn werk te doen. Ik ergerde me niet meer aan de breedsprakige  of de eisende patiënten, omdat ik begreep waar eerdere irritaties vandaan kwamen en ik wist wat mij te doen stond. 

Hierdoor vonden patiënten mij een fijne dokter om dat ik luisterde en begreep waar ze mee zaten. We konden zo samen kijken naar wat voor deze patiënt de beste aanpak was. 

Veel traditionele communicatiecursussen gaan over het aanleren van de ’trucjes’. De stappen die je moet doen om een goed gesprek te doen.

Maar ze vergeten daarbij het belangrijkste.

Dat degene die de stappen zet al een heel leven achter zich heeft, dat hij een mens is met bepaalde eigenschappen die zijn manier van communiceren kleuren.

Om effectief te communiceren, zul je daar als arts bij jezelf dus zicht op moeten krijgen. Zodat je weet hoe jouw communicatie gekleurd wordt door je overtuigingen, normen, waarden, gedachtes, gevoelens en wat je meegemaakt hebt. Kennis over je superpower is één van de manieren om hier inzicht in te krijgen.

Ja maar, hoe kan je dat zo snel leren?

Ik zal eerlijk met je zijn: het model en het toepassen ervan is makkelijk te leren. Maar het praktisch toepassen is natuurlijk niet 1-2-3 gedaan. Hiervoor zul je zelf moeten gaan oefenen en jezelf kritisch moeten beoordelen. Ging dit gesprek zoals je wilde? Nee? Wat was dan jouw aandeel in het gesprek? Heb je je superpower ingezet en zo ja, hoe dan?

Pas als je dit regelmatig en zonder ‘medelijden met jezelf’ doet zul je merken dat je communicatie en samenwerking met anderen beter wordt.

Hoe zit de masterclass in elkaar?

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je binnen 5 minuten een mail met daarin de gegevens tot de online toegang van de masterclass.

De masterclass bestaat uit:

 • Een video van 45 minuten, waarin ik je alles uitleg over het ontdekken van je superpower. De theorie over het model, hoe je het gebruikt om je kwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie te ontdekken, wat dit betekent voor je communicatie met anderen (specifiek met je patient en collega’s), waar je rekening mee moet houden als je het toepast in de praktijk en hoe je een plan kan maken om je inzicht praktisch toepasbaar kunt maken. 
 • Een werkboek met achtergrond informatie en praktische oefeningen. Ze helpen je om je inzicht te consolideren en praktisch toepasbaar te maken voor de praktijk, zodat je uiteindelijk precies weet hoe het werk voor jou in jouw situatie. 

 

Het is nooit te laat om te worden
wat je had kunnen zijn.
George Eliot

Hi, ik ben Marianne Brouwers

Oud-huisarts en nu coach voor artsen. Ik help dokters die steeds minder werkplezier hebben en soms zelfs twijfelen aan hun keuze om arts te worden, weer efficiënt, effectief en met plezier te dokteren en zo de dokter te worden die ze willen zijn.

Ik laat ze zien waar ze tegenaan lopen, wat hun talenten zijn en hoe ze die kunnen inzetten in hun dagelijkse werk met patiënten en collega’s. 

Mijn visie is eigenlijk heel simpel. 

Om een goede dokter te zijn, moet je niet alleen medisch inhoudelijk een kei zijn, maar ook op het gebied van samenwerken, communiceren en vooral zelfkennis. Je moet weten wie je bent als persoon en wat bij je past. Als je dat weet, dan wordt dokteren een stuk makkelijker en kun je als arts de beste zorg geven aan je patiënt. 

De voordelen van je superpower kennen

Hieronder zet ik graag nog eens alles op een rijtje.

 1. Je weet jouw unieke kwaliteit, je superpower, waar iedereen je voor kent.
 2. Je weet hoe je jouw unieke superpower kunt inzetten in je contact met je patiënt en je collega’s, zodat je efficient en effectief kunt samenwerken .
 3. Je weet waarom je je soms zo ergert aan je patient of je collega, en je weet wat je daar aan kunt doen.
 4.  Je weet wat je moet doen als je spreekuur niet lekker loopt, zodat je niet meer uitloopt.
 5. Je patiënten voelen zich begrepen en gehoord en zijn tevreden over jou als dokter.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de masterclass? 

Na het plaatsen van je bestelling krijg je binnen 5 minuten een mail met toegang tot online masterclass.

Wat kost de masterclass?

De masterclass is €19 (excl. BTW).

Voor wie is de training?

Voor alle artsen (huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, medisch specialisten etc.), AIOS en ANIOS.

Wat als ik niet tevreden ben?

Inmiddels heb ik deze masterclass al vele keren live en online gegeven en ik heb gelukkig nog nooit een ontevreden deelnemer gehad. Maar mocht je nu wel ontevreden zijn, neem dan contact op en dan krijg je je geld gewoon terug.

Heb je andere vragen?

Mail me dan op marianne@artsenkompas.nl