G-1SB1KV1D8X
INTENSIEF MET RESULTAAT

Ga je met steeds meer tegenzin naar je werk?

Mopper je steeds meer op je collega’s?

Kunnen die patiënten nou niet eens gewoon vertellen wat ze mankeren?

Dat zijn tekenen dat je niet lekker in je vel zit en wordt het eens tijd om met mij te bellen.

Ik help je: met enkele coachingssessies help ik je ontdekken waar de schoen wringt en wat je eraan kunt doen.

Herken je dit?

  • Vind je patiënten helpen echt leuk- al is het wel minder dan toen je net begon als arts, maar breken de lange dagen zonder tijd voor een privé-leven je op waardoor je twijfelt of je wel dokter wilt zijn?
  • Twijfel je wel of je een goede arts kunt zijn omdat je continu twijfelt of je wel de goede beslissing voor diagnose of behandeling hebt genomen of bang bent om fouten te maken waardoor je schade toebrengt aan je patiënt?
  • Vrees je de dag dat je een klacht aan je broek krijgt en mensen erachter komen dat je toch geen goede dokter bent?
  • Weet je totaal niet waar je moet beginnen om er achter te komen welk werk/specialisme als arts bij jou past omdat er geen een richting is die je jezelf de komende 35 jaar ziet doen en vrees je dat arts worden misschien wel de slechtste beslissing is die je ooit genomen hebt?
  • Je bent moe. En misschien ook wel wanhopig. Je hebt al verschillende werkplekken geprobeerd en iedere keer gedacht dat dít het misschien wel zou zijn en toch heb je geen plezier in je werk. Je gaat zelfs met steeds meer tegenzin naar je werk en bij iedere ogenschijnlijk leuk baantje (barista anyone?) denk je: “Misschien is dát wel iets voor mij…”

In het kort, je hebt geen plezier meer in je werk en je vraagt je af of je wel dokter moet willen zijn. Je bent bang dat als deze situatie nog langer duurt de kans bestaat dat je uiteindelijk je je doktersjas aan de wilgen hangt. Omdat je werk wilt dat je plezier geeft en bij je past, en je dit niet langer meer vol gaat houden.

Hoe zou het voor je zijn als je met zelfvertrouwen en plezier naar je werk gaat en je niet langer bang hoeft te zijn om fouten te maken of een klacht te krijgen? En je het werk hebt dat precies bij je past bij jou als persoon? Dat je kunt dokteren vanuit je hart en óók nog tijd over hebt voor een privé-leven?

Dat is mogelijk als je het coachingstraject Vol Vertrouwen Vooruit doet!

Zes gesprekken van 1 uur, met huiswerkopdrachten tussendoor en de mogelijkheid om tussendoor je vragen en uitdagingen voor te leggen als je daar behoefte aan hebt.
De gesprekken zijn om de 2-3 weken.

Aan het einde van dit coachingstraject heb jij precies voor ogen hoe je ideale baan als arts eruit ziet, hoe die bij jou als persoon past, en hoe je hier komt, mét ruimte voor een prive-leven.

Je weet wat je belangrijk vindt als arts én als persoon en wat je plezier geeft, waardoor je duidelijker prioriteiten kunt stellen op je werk.

Je gaat weer fluitend naar je werk omdat je geleerd hebt om te gaan met je onzekerheid zodat je minder bang bent om fouten te maken en een klacht aan een klacht aan je broek te krijgen.

Bovendien heb je ’s avonds nog energie over om te gaan sporten of om vrienden te zien, omdat je je energie niet meer verspilt aan dingen die je toch niet belangrijk vindt.

Je investering is slechts €1997 excl. BTW. Hiervoor krijg je:

  • 4 maanden begeleiding
  • 6 individuele coachgesprekken van 1 uur
  • op maat gemaakte huiswerkopdrachten tussendoor

Natuurlijk kun je ook nog afwachten, want misschien verandert het vanzelf nog wel.
Dat heb ik ook gedaan. Ieder mens verandert tenslotte gedurende zijn leven. Maar wanneer en hoe snel is de vraag. 

En dus ploeterde ik maar door. 

Ik deed van alles, maar het loste niks op. 

Ik kreeg alleen maar meer op mijn bordje, vond mijn werk steeds zwaarder en ik voelde me als of ik in een trein gestapt was die maar doordenderde… 

Toen ik zoveel twijfelde of ik wel zou moeten willen om dokter te zijn, besloot ik een coach in te schakelen om te kijken wat dan wel mijn ideale baan zou zijn waar ik met plezier zou werken. 

Mijn gesprekken met haar lieten mij inzien dat ik zeker wel dokter wilde en kon zijn en wat ik nodig had om mijn werkplezier terug te krijgen. Ik voelde weer dat ik zélf aan het stuur stond van mijn leven. 

Ik piekerde veel minder en ik kreeg weer energie van mijn patiënten. 

Ik had zelfs nog zin om te sporten ’s avonds. 

Bovendien kreeg ik van mijn opleider te horen dat ik het toch wel in me had om een goed specialist te worden (maar toen had ik al voor de huisartsopleiding gesolliciteerd :D).

Dus waar wacht je nog op?

Positieve energie. Marianne valt op door haar integriteit en creativiteit. Met haar methode kom je echt dicht bij jezelf te staan en daarbij passende carrièrestappen.

Jeugdarts KNMG

Veel gestelde vragen

Hoe weet ik of ik een coach nodig heb?
Tja, als je je probleem wilt oplossen wel. Je zult het toch moeten gaan hebben over waar je last van hebt.

Waar je pijn zit.

En natuurlijk heb je het er al met je lief over gehad. Of met je moeder. En je vrienden snappen het he-le-maal. Zij horen je aan, troosten je, nemen je mee naar de kroeg om je zorgen te vergeten, maar zij gaan je niet helpen het op te lossen. Omdat ze je geen pijn willen doen. Daarvoor houden ze teveel van je.

Ik niet. Ik hou niet van je.

Dus ik durf wel op je pijnlijke plekken te drukken en je zo te helpen onderzoeken wat er speelt.

Coachen is tough love.

Met je meehuilen of meepraten gaat het probleem niet oplossen. Drukken waar het pijn doet wel.

Zie het als naar de huisarts gaan met nekpijn. Paracetamol helpt even, maar dan komt het weer terug. Je lief masseert je. Je moeder zegt dat je niet zoveel op je telefoon moet zitten. De buurvrouw zweert bij Bachbloesemtherapie, want je hebt het ook zó druk… En die kroegentocht: gezellig, maar de dag erna heb je nog koppijn erbij ook.

Lief bedoeld, maar het helpt allemaal geen ene moer.

Dat komt omdat je niet goed hebt gekeken waar het probleem zit. Is het je nek, je houding of toch iets anders? Je weet het niet, dus je probeert van alles. Lukraak zonder dat je weet waar het echte probleem zit. Het is niet afgestemd op jou als persoon.

Door gericht onderzoek en pijn provocatie krijg je inzicht en rolt de diagnose er zo uit: het was geen stress, maar een nekhernia.

Dan pas kun je het gaan oplossen.

Coaching werkt net zo.

Door de gesprekken met mij leer je zien waar je precies last van hebt, waar dat mee te maken heeft, wat je ermee zou willen en gaan we samen op zoek naar de oplossingen.

Moet ik dan helemaal naar Oisterwijk komen? 
Dat hoeft niet, want ik geef de coaching ook online via Zoom, ook in de avonduren. Dat gaat prima.

Maar als je liever fysieke gesprekken hebt, dan kan dat ook. Ik doe zelfs wandelcoaching…fijn als je de hele dag al binnen zit!

Maar wat als 6x niet genoeg is? 
Dan bespreken we wat je nog nodig hebt. Zijn dat nog enkele gesprekken bij mij, of heb je toch iets anders nodig? Mijn ervaring is dat het merendeel van de vragen in 6x te beantwoorden is, maar soms is er meer nodig.

TWIJFEL JE?

Plan een gratis sessie

Dan bespreken we je vraag en dan merk je meteen hoe mijn expertise en ervaring ook jou kan helpen. Dat kost niets, alleen wat van je tijd. Als ik denk dat ik je niet kan helpen, dan zal ik dat eerlijk tegen je zeggen en kijken we samen wie je wel zou kunnen helpen.

Marianne is kritisch en doortastend, maar er is voldoende ruimte om zelf tot nieuwe inzichten te komen. Een kort maar verduidelijkend traject heeft me geholpen een goede stap vooruit te zetten.

AIOS