G-1SB1KV1D8X

Ga je met steeds meer tegenzin naar je werk? 

Mopper je steeds meer op je collega’s?

Kunnen die patiënten nou niet eens gewóón vertellen wat ze mankeren? 

Dit zijn tekenen dat je niet lekker in je vel zit en dat het eens tijd is om met mij te bellen.

Ik help je: met enkele coachingssessies ontdek je waar de schoen wringt en wat je eraan kunt doen.

Hoe werkt coaching? 

Natuurlijk heb je het er al met je lief over gehad. Of met je moeder. En je vrienden snappen het he-le-maal. Zij horen je aan, troosten je, nemen je mee naar de kroeg om je zorgen te vergeten, maar zij gaan je niet helpen het op te lossen.

Omdat ze je geen pijn willen doen. Ze hóúden teveel van je.

Ik niet. Ik hou  niet van je.

Dus ik durf wel op je pijnlijke plekken te drukken en je zo te helpen onderzoeken wat er speelt.

Coachen is tough love. Met je meehuilen of meepraten gaat het probleem niet oplossen. Drukken waar het pijn doet wel.

Ja, hallo! Ik ga toch niet naar iemand die me pijn gaat doen? 

Tja, als je verder wilt komen met je probleem, zullen we het toch moeten gaan hebben over waar je last van hebt. Waar je pijn zit.

Zie het als naar de huisarts gaan met nekpijn. Paracetamol helpt even, maar dan komt het weer terug. Je lief masseert je. Je moeder zegt dat je niet zoveel op je telefoon moet zitten. De buurvrouw zweert bij Bachbloesemtherapie, want je hebt het ook zó druk… En die kroegentocht: gezellig, maar de dag erna heb je nog koppijn erbij ook.

Lief bedoeld, maar het helpt allemaal geen ene moer. 

Dat komt omdat je niet goed hebt gekeken waar het probleem zit. Is het je nek, je houding of toch iets anders? Je weet het niet, dus je probeert van alles. Lukraak zonder dat je weet waar het echte probleem zit. Het is niet afgestemd op jou als persoon.

Door gericht onderzoek en pijn provocatie krijg je inzicht en rolt de diagnose er zo uit: het was geen stress, maar een nekhernia.

Dan pas kun je het gaan oplossen.

Coaching werkt net zo. 

Door de gesprekken met mij leer je zien waar je precies last van hebt, waar dat mee te maken heeft, wat je ermee zou willen en gaan we samen op zoek naar de oplossingen.

Je las een blog van mij - Marianne Brouwers

Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn 4-wekelijkse mails. Als bonus ontvang je dan ook mijn gratis e-book over hoe je efficiënter en effectiever je spreekuur kunt doen.

Wil je leren hoe je effectiever kunt communiceren met je patiënt? Zodat ze je adviezen wél opvolgen of je spreekuur wél op tijd loopt? Mail me dan en we kijken samen of ik wat voor je kan betekenen.

Een andere vraag over coaching of communicatie?
Klik hier om te zien wat coaching je kan bieden. In enkele sessies help ik je ontdekken waar de schoen wringt en wat je eraan kunt doen. 

Twijfel je of ik je kan helpen?
Plan een gratis online sessie met me en ik garandeer je dat je met minstens 1 tip (maar waarschijnlijk meer!) weer weggaat. Kost niks, alleen wat van je tijd. Klik hier om meteen een sessie te plannen in mijn online agenda.

Binnenkort je herregistratie?
Ik begeleid ook huisartsen en specialisten ouderengeeskunde bij hun IFH en EIF-gesprekken voor hun visitatie ivm de herregistratieKlik hier om meteen een afspraak in te plannen voor huisartsen. En klik hier voor een afspraak voor SO’s.

Als je wil kan het gesprek ook online!

Over mij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts