G-1SB1KV1D8X
Huisarts en Specialist Ouderengeneeskunde

Binnenkort herregistreren? En moet je nog je EIF-gesprek (specialist ouderengeneeskunde) of IFH-gesprek (huisarts) plannen? Dan zit je hier goed!

Bij mij kun je snel terecht (vaak al de volgende dag), ook in de avonduren. Online of ‘live‘ in Oisterwijk.

Wat het beste in jouw agenda past.

Hoe gaat zo'n visitatiegesprek?

Eigenlijk heel eenvoudig. Je selecteert mijn naam in VOL online (huisarts) of Exata (specialist ouderengeneeskunde) als coach. Ik krijg dan automatisch een bericht dat ik je dossier kan inzien.

Voorafgaand aan ons gesprek bereid ik me voor door jouw vragenlijsten en je (concept) POP te lezen. Dingen die me opvallen of patronen. Maar ook wat je vraag is en hoe je hiermee aan de slag wilt gaan.

Na afloop van het visitatiegesprek maak je een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Hierin beschrijven je heel concreet de punten waarmee je aan de slag wilt. Maar ook hoe je dat wil aanpakken.

Als je huisarts bent, bel ik je twee weken na het visitatiegesprek om nog te sparren over je POP: wat wil je precies veranderen, hoe ga je dat aanpakken, wat heb je hiervoor nodig? We bespreken dan alles wat nodig is om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. De puntjes op de i zeg maar. 

We evalueren dan ook meteen mijn functioneren als gespreksleider. Wat vond je ervan? Wat moet ik anders doen? Wat was helpend en wat niet?

Hierna geef ik mijn akkoord in je online dossier en dan is dit stuk van je visitatie klaar.

Als je specialist ouderengeneeskunde bent gaat het net wat anders: na het visitatiegesprek is het klaar. Ik geef mijn akkoord dat we het gesprek gehad hebben in je online dossier en dan is dat afgerond.

Maar wat nou als ik geen (coachings-) vraag heb?

Dat is geen probleem. De meeste artsen hebben van te voren vaak geen vraag nav. hun 360 graden feedback. Want bij de meeste artsen gaat vaak alles gewoon lekker.

Maar soms hebben ze wel een ándere vraag. Bijvoorbeeld over hun werk-privebalans. Of over hun loopbaan en de toekomst. En dat is prima!

Dan hebben we het gewoon dáár ook over.

De visitatiegesprekken zijn er namelijk voor dat je stilstaat bij je vak in bredere zin. Dus wat heb jij nodig om goed te kunnen blijven functioneren als huisarts of specialist ouderengeneeskunde.

Hoe bereid ik me voor?

In het online visitatieprogramma staat precies wat er van je verwacht wordt: hoeveel vragenlijsten je terug moet hebben, aan wie je feedback moet vragen etc. Voorafgaand aan ons gesprek geeft je mij toestemming dat ik in je online dossier mag kijken. Ik kan me dan inhoudelijk voorbereiden. 

Een goede voorbereiding van jou én mij is cruciaal. 

Zonder goede voorbereiding kunnen we het net zo goed niet doen.  Dus hoe beter jij weet waar je het met mij over wilt hebben, hoe beter ik je kan helpen.

Checkt jij of iemand anders of het gesprek of mijn POP goed is?

Nee, gelukkig niet zeg!

Je POP is van jou en alleen voor jou te gebruiken. Niemand controleert of het goed is (wat dat ‘goed’ dan ook mag zijn). Of dat het wat ‘oplevert’.  

Nee, het is jouw feestje.

Jij bepaalt wat je bespreekt, wat je in je POP zet en of je er wat mee doet.

Maar als je het mij vraagt is het doodzonde als je deze gelegenheid om eens stil te staan bij je eigen functioneren laat lopen. Ik vind het visitatiegesprek een cadeautje dat je jezelf geeft.

Om uit de mallemolen van alledag te stappen.

Stil te staan bij wat jíj́ wilt.

Hoe jíj́ tegen je vak aan kijkt.

Wat jíj́nodig hebt om een nog betere arts te worden.

Vragen waar je normaal in de drukte van de dag niet aan toekomt, maar wel belangrijk zijn om je intensieve vak vol te kunnen houden en het leuk te blijven vinden.

Hoe lang duurt een gesprek?

Dat is voor huisartsen 1,5 uur en voor specialisten ouderengeneeskunde 1 uur. 

Huisartsen krijgen daarnaast na 2 weken een telefonisch vervolggesprek, waarin we hun POP bespreken en fine-tunen (dat hebben ze nl. na het visitatiegesprek gemaakt). Hiermee maken we de plannen zo hap-klaar dat ze er meteen mee aan de slag kunnen. We evaluaren dan ook meteen het visitatiegesprek en bespreken wat ze helpend vonden en hoe ze mijn begeleiding hebben ervaren.

Specialisten ouderengeneeskunde hebben dit niet: na de afronding van het gesprek zijn zij in principe klaar. Ik geef mijn akkoord voor deelname in hun online dossier en that’s it!

Wat kost een IFH of een EIF gesprek?

De kosten voor een IFH-gesprek zijn €495 excl. BTW. Dus daar zit alles in: mijn voorbereiding (inlezen verslagen etc.), het gesprek (1,5 uur), telefonische nabespreking van je verslag en POP, en evaluatie van het hele traject.

Als je akkoord bent, stuur ik je een officiële opdrachtbevestiging met stappenplan van hoe en wat verder.

De kosten voor een EIF-gesprek zijn €375 excl. BTW. Hier zit mijn voorbereiding in (inlezen verslagen etc.) en het gesprek zelf (1 uur). Ook hierbij geldt: als je akkoord bent, stuur ik je een officiële opdrachtbevestiging met stappenplan en hoe en wat verder.

Maar wat als ik meer gesprekken wil?

Ook dat is mogelijk. Mocht je behoefte hebben aan extra gesprekken na het visitatiegesprek, dan hebben die een meerprijs van €165 excl. BTW*.

** Een los gesprek van 1,5 uur kost normaal €247,50 euro. Voor extra gesprekken na een visitatiegesprek krijg je dus ruim 33% korting. Beslissen of je het nodig hebt hoeft niet vooraf. Na het visitatiegesprek kun je aangeven of je er gebruik van wilt maken.

Oké, Brouwers, hoe regel ik dat IFH of EIF-gesprek?

Dat kan op twee manieren. 

Eén: mail me via deze link. Dan bellen we om kennis te maken en te kijken of het klikt. je zit nergens aan vast. 

Of twee: plan meteen je gesprek in mijn online agenda. Huisartsen: klik hier. Specialist ouderengeneeskunde: klik hier. 

Nadat je gepland hebt, krijg je automatisch verdere informatie in je mailbox.

Een visitatie is een cadeautje: stilstaan bij hóe je je werk doet, is broodnodig om als drukke dokter staande te blijven.

Oprichter Artsenkompas

Hoe ik werk?

Toegankelijk, nuchter, kritisch en confronterend

1. We doen het samen
Jij bent de expert van jouw leven en daarom het uitgangspunt. Wat jij wil onderzoeken is de leidraad en ik loop met je mee.
2. Ruimte voor humor
We bespreken serieuze zaken met een lach en een traan. Niet veroordelend, maar streng als het moet.
3. We gaan door tot jij het helder hebt
Ik ben resultaatgericht, maar ik ben pas tevreden als jij weer vooruit kunt.
TWIJFEL JE?

Plan een vrijblijvende afspraak

Dan bespreken we je vraag. Dat kost niets, alleen wat van je tijd.