Hallo daar...

Ik help jonge dokters die nog aan het begin van hun carrière staan keuzes te maken voor hun toekomst en zo de dokter te worden die ze willen zijn.

Ik laat ze zien waar ze precies tegenaan lopen, wat hun talenten zijn en hoe ze die kunnen inzetten om hun problemen te tackelen.

Zelfs als ze er al aan denken om hun doktersjas aan de wilgen te hangen!

Wie zit er achter Artsenkompas?

Ik dus… Marianne Brouwers. Ik ben coach voor jonge dokters. Ik ben ook huisarts niet-praktiserend en postdoc onderzoeker aan het Radboudumc in Nijmegen.

Ruim 15 jaar heb ik professionaliteitsonderwijs en onderwijs in arts-patientcommunicatie gegeven aan studenten geneeskunde en AIOS bij het Radboudumc.

En omdat ik een dokter ben die het graag druk heeft…;D besloot ik er ook nog een promotie onderzoek naast te doen. In 2019 ben ik gepromoveerd op het onderwijs in patientgerichte communicatie. Hier vind je mijn proefschrift.

Maar praten met dokters over hun dromen, verlangens, worstelingen en vreugdes vind ik het allerleukste…

Ja, maar wie BEN je dan?

Nou, ik ben net als jij.

Druk, gezin met kinderen, ambitieus met te weinig uren in een dag.

To-the-point, kritisch en oplossingsgericht.

In 2012 klaar met de NHG-kaderopleiding Supervisie en Coaching. 

Sindsdien begeleid ik supervisietrajecten van de huisartsopleiding, geef ik workshops persoonlijke ontwikkeling aan artsen en coach ik artsen met vragen rondom werkdruk, grenzen stellen, loopbaanvragen, twijfels en andere vragen.

Vragen die voorbij komen zijn: Hoe vul ik mijn vak in? Wat voor arts wil ik zijn voor mijn patiënten en hoe bereik ik dit? Hoe match ik mijn werk met mijn privé-leven? Hoe ga ik om met tijdsdruk? Hoe draai ik een efficiënt spreekuur? 

Mijn specialisatie is jonge dokters (of dokters die zich jong voelen 😉).

Om een echt goede dokter te worden moet je medische kennis up-to-date zijn, maar moet je ook een ster zijn in communiceren en samenwerken.

En niet te vergeten: dat je jezelf kent.

Vroeger wilde ik dokter worden om mensen te helpen, nu ben ik dokter om dokters te helpen.

Nog meer weten? Klik dan hier!

Een goede dokter is niet alleen medisch inhoudelijk goed, maar moet ook zichzelf goed kennen om zo de beste dokter te worden die hij kan zijn.

Drie dingen die echt Marianne zijn

In willekeurige volgorde 😀

Lezen

Noem een onderwerp en ik heb er wel een boek over gelezen of heb het in de kast staan om nog te lezen. Non-fictie, bouquetreeks, John Grisham, de achterkant van het melkpak: ik lees alles...Vinden mijn kinderen prima, want een lezende mama vindt alles best!

Altijd gelijk

Ik heb altijd gelijk. Dus.

Kijk maar dit filmpje, dan weet je gelijk wat ik bedoel :D.

Geen zweefpotentie

Sinds ik kinderen heb, ben ik emotioneel incontinent ("Waar zijn de tissues?") en kan ik niet meer tegen enge films. Maar ik hou niet van flauwekul. Chakra's, reiki, Bach-bloesemtherapie, aura's etc. zijn niet my-cup-of-tea. Dromen mag, graag zelfs, maar de vervolgstappen doen we toch echt met beide voeten op de grond.

FEATURED IN